Playstation

Playstation 4 slim console

Playstation 4 slim / Pro

Ontdek hier alles over de Playstation 4 slim console, console leverbaar in 500gb en 1TB versie De ps4 is in alle opzichten tot zover de beste console die uit was gebracht tot het moment dat de ps5 bekend werd gemaakt en de daarbij horende elementen.

Maar bovenal de ps4 doet er niet aan onder met zijn enorme speel kwaliteiten en plezier. De ps4 was uitgebracht in de first edition, later kwamen hier de ps4 slim en de ps4 pro bij.

Playstation 5 console

Playstation 5 console

Alles weten over de Playstation 5 de nieuwe generatie ps5 consoles. Meer sensatie meet genot, en bovenal zoveel game plezier gegarandeerd.

De Playstation 5 console is een uit de nieuwe generatie game consoles met enkele nieuwe functies of ook wel compleet vernieuwd en anders als de ps4.

Ontdek de ps5 op een geheel eigen wijze. De game beleving wordt op een geheel nieuwe manier op het beeld weergegeven. Tevens zal de controller stevig in de hand liggen en je pure sensatie geven. Met alle functies die erbij komen kijken.

Playstation door de jaren

1994

Playstation werd in 1994  voor het eerst geïntroduceerd in Japan. De Spelcomputer is dan ook geboren in Japan. Met deze draagbare spelcomputer heeft Playstation het merk welke onder Sony interactive entertainment valt. een innovatieve ontwikkeling neergezet. Waardoor de hele wereld stond te schudden. Een spelcomputer echt alleen om games mee af te spelen. Het duurde dan ook nog enige tijd voordat de Playstation (Ps is de afkorting) Voet in Europa zetten. (29 September 1995) Dit was met de Playstation 1 console. deze werden maar liefst 100 miljoen keer verscheept. 

Playstation 1 de eerste spelcomputer die is uitgebracht
Playstation 2 console groot en populair

2000

Nadat Sony een aantal jaren goed aan de weg heeft getimmerd kwam daar de opvolger van de ps1 de Playstation 2 werd in 2000 geïntroduceerd en kwam dan al snel naar Nederland. Daar werd deze console goed onthaald en gingen dan ook als warme broodjes over de toonbank, het is dan ook de best verkochte game console tot nu toe met maar liefst 155 miljoen exemplaren wereldwijd verkocht. Hier kwamen dan ook grote games op uit denk aan Grand Theft Auto 3 voor het eerst een kennismaking in een 3d wereld waarin je vrij kon bewegen en Chaos kon creëren. 

2006

Nadat de ps2 een enorm succes was zaten de mannen van Sony niet stil en werd er hard gewerkt aan een nieuwe game console de Playstation 3 deze console kwam in 2006 uit en werd maar liefst 80 miljoen keer verkocht niet zo succesvol als de voorgangers. Maar bovenal was de ps3 natuurlijk met meer functies en kwaliteiten.

Playstation 3 console
Playstation 4 console verkopen aan GamesXpert

2013

Toen in 2013 kwam daar de ps4 console. De console werd in de eerste 24 uur direct 1 miljoen keer verkocht. Dit maakt de console tot de snelst verkopende game console uit de geschiedenis. Met de ps4 werd een nieuwe weg ingeslagen waar Sony eerst nog gebruik maakte van cell-architectuur deden ze hier afstand van. In plaats daarvan koos Sony voor de X86-architectuur. Dit is een breed platform welke veel wordt gebruikt in moderne pc kon eenvoudiger opengesteld worden voor game ontwikkelaars om meer en betere games te kunnen ontwikkelen. 

Tussentijds werd de ps4 door ontwikkeld en uiteindelijk kwam hier dan ook geupgrade versies van op de markt. De Playstation 4 Slim en de pro de slim moest de First edition vervangen en werd dan ook uitgebracht in een 500 en 1Tb versie. Daarnaast was het aan Sony om een sterke console te ontwikkelen die snel stil en groot was daar kwam dan de Pro uit Naast Sony was namelijk Microsoft ook een Console bouwer die niet stil zat en aardig aan het ontwikkelen was geslagen.

Playstation 4 pro krachtige game console van Sony Playstation

© Auteursrecht - GamesXpert 2018 - 2021 rss | Sitemap