Playstation 5 komt eraan.

De Playstation 5 komt eraan we hebben er lang op gewacht maar het is dan eindelijk zover de Playstation 5 komt eraan. Zojuist is de ps5 bekend gemaakt het design de controller en welke varianten!

Playstation 5 console

De Playstation 5 komt in twee varianten op de markt. Namelijk één die gekoppeld kan worden aan het Playstation netwerk om alleen downloadbare games op de ps5 te kunnen plaatsen en een variant die zowel online als de oude vertrouwde disc versie kan afspelen. Het is alleen de vraag welke variant er op de Nederlandse markt komt.

Zoals je ziet heeft de Playstation een geheel nieuw design en ook is de controller anders als zijn voorganger de Playstation 4. Naast de console en de controller komt er voor de Playstation 5 ook een HD camera, Media control (Afstandsbediening), Pulse 3D Wireless headset, Dualsense charging station. Wanneer deze accessoires en de ps5 op de markt zullen komen is nog niet bekend.

Playstation 5 vergelijken met de Xbox serie X

Als we de Ps5 gaan vergelijken met de Xbox serie X dan verschilt de ps5 op de specificatie tegen de Xbox qua grafische geheugen en de CPU. Onderaan de streep heeft de Xbox betere specificaties. Zo heeft de Xbox Serie X Grotere SSD en beschikt de Console van Microsoft over grotere flops.

Laten we even kennismaken met de controller van de ps5

De controller is geheel veranderd zeker voor de beleving van gaming door stuctueel vibraties door te geven is het mogelijk om zand en rotsen van elkaar te kunnen onderscheiden. PlayStation noemt dit haptische feedback. In het verlengde daarvan zal DualSense adaptive triggers waardoor het gevoel van bijvoorbeeld een pijl en boog of een gaspedaal realistischer kan aanvoelen. Daarnaast is de share knop verdwenen en in plaats daarvan de create knop gekomen al lijkt de functie het zelfde te zijn. Daarnaast heeft de Controller een ingebouwde microfoon om zonder headset te kunnen voice chatten met je maten. Ook is er aan weerzijde van de touchpad twee lichtbalken te zien. En aan de voorzijde een USB-C aansluiting.

Welke titels komen er op de Playstation 5 dan?

Over welke titels er precies gaan komen is nog niet heel veel duidelijkheid. Wat we ondertussen wel weten is dat Rockstar met GTA 5 komt. Daarnaast Call of Duty Black Ops 5. en vele verschillende anderen titels zullen volgen.

Uiteraard houden we je graag op de hoogte via dit bericht. Als er meer bekend is maken we dit bekend!