Playstation 4 resetten

Je bent dan zover je ps4 gaat worden verkocht nu rest alleen nog de vraag. Ik wil niet dat de nieuwe eigenaar mijn gegevens in kan zien. Hoe reset is mijn ps4 console. Dit is voor alle ps4 consoles, Playstation 4 first edition, Slim en de Pro. Het terug zetten van de Playstation 4 naar fabrieksinstellingen

Het is belangrijk dat je de ps4 volledig reset als je hemt wilt gaan verkopen. Dit houd in dat alle gegevens van de ps4 worden verwijderd. Wil je de Playstation helemaal niet verkopen dit kan uiteraard. Dan kun je hem ook schoonmaken dan wist deze alleen alle gegevens zoals de games die opgeslagen staan op de harde schijf. (CD games). Niet te verwarren met games die je hebt aangekocht in de Playstation shop. Maar je Playstation network account blijft actief op de harde schijf staan van je ps4. Ga je, je ps4 zo verkopen en kies je voor deze optie dan is het mogelijk voor de nieuwe eigenaar om in uw account verder te gaan. Tevens kan dit ook irritant zijn voor de nieuwe eigenaar.

Het kan natuurlijk enige tijd duren aanvankelijk van de werk geheugen van de ps4 en uiteraard hoeveel opgeslagen bestanden er op de harde schijf staan.

Playstation 4 resetten

Hoe zet ik mijn playstation 4 terug naar de fabrieksinstellingen (Ps4 resetten).

Waneer je Playstation volledig is opgestart ga je naar de instellingen van de ps4 dit is bij alle consoles uit de serie 4 het zelfde. Scroll naar beneden en tref hier initialiseren. Kies voor volledige verwijdering van alle gegevens die op de harde schijf staan van je playstation 4 console. Je moet bij deze functie een paar keer bevestigen of je ook daadwerkelijk alles zou willen verwijderen. Dit kan enige tijd in beslag nemen dus let hier wel op.

Als je alle stappen hebt doorgenomen zoals de ps4 heeft aangegeven dan is de playstation weer terug bij het begin en moet je alles weer opnieuw instellen. Let er wel op bij deze functie is echt alles verwijderd is het nou niet de bedoeling dan is het helaas maar al je opgeslagen games zijn weg!