Playstation 4 of Xbox one

Playstation 4 of Xbox one, voor welke consoles kies jij?

Playstation 4  of Xbox one de twee bekende consoles zijn op dit moment al enkele jaren onder ons, en nog steeds even populair. Terwijl we dit bericht aan het schrijven zijn is er aan de onderkant van de game wereld een heuse discussie gaande de playstation 5 hoe waneer en wat. later in een ander bericht meer over de playstation 5.

We hebben op dit moment twee kampen de ene persoon kiest voor de Xbox one en de anderen kiest voor de Playstation 4. er zijn ook nog deihard gamers die hebben alle twee de consoles. Stel je hebt ze allebei nog niet en je bent nog aan het twijfelen welke je kies je dan? De grote vraag kies je voor de ps4 of de Xbox.

We nemen hier onder enkele van de voor en na delen met je door. Want je wilt natuurlijk best wel geholpen worden bij het kiezen van de juiste game console.

De Playstation 4  tegen de Xbox one design.

Als we eens een kijkje nemen naar het design van beide kasten zien er op het eerste gezicht anders uit.

De playstation 4 tegen de xbox one welke kies jij

Op zich is er niets mis met beide designs al zeg ik het zelf. Het is echter aan je zelf om hier een besluit over te maken. we hebben hier op de foto een Playstation 4 pro en een Xbox one daar waar Sony ervoor kiest om een beetje design te geven door een mooie schuine kant te maken kiest Microsoft er juist voor om een gewone strakke kast te maken. Beide consoles zijn zeer sterk en qua design een stuk apparaat die wellicht niet eens zo in de weg zou staan op de kast naast de tv ontvanger.

Dan komen we uit bij de controller.

Zoals je al even hebt kunnen zien van de foto hier boven. gaat het ook om de controller die geleverd wordt bij de twee consoles. bij de playstation 4 is de controller mager tenger en dun maar ligt lekker in de handen, in vergelijking met de xbox is de controller wat steviger en ligt op zijn beurt dan ook best stevig in de hand. Beide merken hebben het er dan ook niet bij laten zitten, kijkende eens naar de controller van de Playstation is daar nu de bekende touchpad bij gekomen. Terwijl Xbox liever investeerde in het bouwen en stevige controller te creëren

Playstation 4 controller vs de Xbox one controller

Goed de beelden liegen er ook niet om.

Kijkend naar verdere kwaliteiten van beide consoles ligt de nadruk nu voornamelijk op 4k beeld kwaliteit. Met de combinatie van een 4k tv heb je spat zuiver game beeld. Het lijkt dan ook of je werkelijk in de wereld van de games staat. beide consoles hebben echter wel een klein verschil. De Xbox levert je op een 4k tv gewoon 4k beeld (Dit beschreven op papier). Terwijl de Ps4 PRO er soms wat kunstjes voor moet doen om dit te leveren. Maar al met al levert het mooi beeld kwaliteit op.

god of war beeld kwaliteit

Geluid herrie en stofzuigen?

Wat echter dan wel best een groot verschil mag zijn, de hardware van beide machines liggen een stukje uit elkaar. Daar waar de Playstation 4 pro best wat herrie kan maken als er ook werkelijk een berg werk gevraagd wordt van de console. de Xbox one daarin tegen is juist stil dit komt door het gebruik van vapor chamber koeling wat fluister stil is met de koeling. Dit is namelijk ook het geluid wat je vaak hoort uit een computer of in dit geval de console. Soms lijkt het wel of er een vliegtuig opstijgt.

Xbox hardware

Exclusive titels

Uncharted 4 A Tiefs end Playstation 4 games ga op zoek naar een verlaten en verloren schat in de onbekende wereld

Playstation

Playstation heeft genoeg games op de plank liggen die razend populair zijn, denk aan titels als uncharted 4, God of War, Horizen zero down deze games alleen al zijn het al waard om op de Playstation 4 game console te spelen. later zijn hier ook nog Spiderman bij gekomen.

Xbox

Ook xbox heeft verschillende parels op de plank liggen echter is het in vergelijking met de ps4 best een verschil. De xbox titels die exclusive zijn Sunset overdrive, Halo, Gears of war.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *