Playstation 4 slim console met controller

Playstation 4 maakt veel lawaai

Playstation 4 maakt veel lawaai, je ps4 kan met de tijd veel lawaai gaan maken dit kun je voorkomen door het goed schoon te houden. Echter is het soms niet mogelijk om het maar altijd bij te houden.

Goed je Playstation 4 maakt veel lawaai hoe komt het toch dat de ps4 als een soort van opstijgende vliegtuig geluid begint te produceren.

Je ps4 staat soms op een plek in de kast met zo nu en dan niet heel veel ruimte om zich heen, verscholen in een klein hoekje waar je hem ziet staan als je op je bank of stoel zit. Door de wat krappe ruimte en de omgeving welke altijd is voorzien van kleine stofdeeltjes. Je playstation 4 heeft een ventilator in zijn behuizing zitten waarin hij koude lucht in zou moeten zuigen deze lucht zorgt voor de koeling van je processor.

Wanneer de koeler van deze processor stof en vuil aanzuigt dan gaat deze naarmate hij meer stof opzuigt geluid produceren om de prestaties bij te kunnen houden gaat de ventilator steeds harder draaien!. Het koelen van de processor is zeer belangrijk voor de playstation 4.

Playstation 4 maakt lawaai door slechte koeling van de processor.

Wat is een processor? Dit is een kleine microchip die de rekenkracht berekend voor het afspelen van je games. Dit is echter globaal de theorie!

een processor

Dit is zo een kleine rekenmachine (Processor) Dit zou je als het deel van het hart van je ps4 kunnen noemen. Dit kleine apparaatje moet dus worden gekoeld.

Dit koelen wordt gedaan door een fan die is ingebouwd op de processor. Door het vele rekenen zoals spelen op de game Grand theft auto 5 bijvoorbeeld. Gaat dit kleine plaatje heet worden. En die hitte moet weg en gekoeld worden wil de ps4 goed blijven presteren. Dit doe je door middel van een ventilator op de processor te plaatsen.

Goed nu je ongeveer weet hoe de computer van een ps4 zo plusminus in elkaar zit waarom maakt je Playstation 4 zo veel lawaai Deze zogenoemde ventilator zuigt koele lucht aan uit de omgeving waarin hij zich bevindt.

De kast die we zoals hierboven even beschreven hebben. Als de omgeving dus veel stof bevat wordt dit net zo goed aangezogen. En in je ps4 gezogen. En het blijft daar zitten. totdat je het eruit haalt!

Welk gereedschap heb ik nodig om de ps4 schoon te maken?

Om je Playstation 4 schoon te maken heb je natuurlijk gereedschap nodig. Een schroevendraaier en strofzuiger zijn de meest belangrijke dingen die noodzakelijk zijn. De schroevendraaier om bij de bron te komen dit is de koeler.

En de stofzuiger voor het wegzuigen van de stof op de ventilator. De playstation 4 schoonmaken kun je ook schoonblazen met een luchtcompressor of een luchtspuitbus meestal bij een bouwmarkt te koop. Als je beschikt over een luchtcompressor zet deze dan op minimale druk zodat niet de hele ps4 wordt weggeblazen of je elementen beschadigd bij het schoonmaken.

Maar hoe maak ik me ps4 dan stof vrij?

Om te starten haal de playstation weg, sluit alle kabels af en maak een plek vrij om even goed te werken aan een lawaaierige playstation 4. Voordat je überhaupt begint met het openmaken van de playstation console kast. Let goed op! Valt de playstation nog in zijn garantietermijn maak hem dan niet open.

Mocht je complicaties krijgen met de ps4 en je moet hem terug sturen voor garantie. dan vervalt de garantie als ze merken dat deze open is geweest! Je bent dus gewaarschuwd.

Is je playstation al wat ouder en heb je geen garantie meer dan kun je hem gerust openschroeven. Op de achterkant tref je verschillende vakjes waarmee je hem open kunt schroeven, let wel op sommige plekken zitten zo gezegd soort van zegel die je moet doorbreken. (Dit voor eventuele garantie!).

Als je de schroeven eruit heb geschroefd dan kun je langzaam de behuizing van de ps4 verwijderen.

voorbeels van een vieze stoffige ventilator van een ps4

Even als voorbeeld deze foto genomen van een extreem stoffige ventilator van een ps4! Je ziet dat het geen klein beetje stof is en dus best een hoop stof. Dit moet worden verwijderd.

Wil je ervoor zorgen dat je ps4 weer normaal gaat klinken en niet als een lawaaierige opstijgende vliegtuig. Maak dit met de stofzuiger even schoon zet je stofzuiger op zijn laagste stand en zuig langzaam de stof weg.

Vergeet niet alle kleine hoekjes en randjes. Je kunt desnoods nog enkele elementen verwijderen zodat deze ook even meegenomen worden in de grote schoonmaak!

Als je alles schoongemaakt hebt kun je alles weer terug doen. Doe het met beleid en rust. Zo sloop je niks en kun je nog super lang van je ps4 genieten.

Als het goed is heb je hem goed schoongemaakt en zit het er als volgt uit:

de voor en na foto van een stoffige playstation 4

Zo zie je op de voor en na foto van het schoonmaken van je playstation 4 hoeveel verschil het kan maken. Als de ps4 nu stofvrij is zul je merken wanneer je weer een game gaat spelen dat deze weer klikt als nieuw.

Playstation 4 maakt veel lawaai als er dus veel stof wordt aangezogen. Het komt puur doordat je de ps4 in een ruimte heb staan waar veel stof in de lucht zit. En is wellicht geen verkeerde optie om de kamer en de plek waar de ps4 staat stofvrij te maken en ook te houden. Wellicht een raam open zetten en even goed door luchten van de kamer is geen slechte optie.

Niet alle playstation 4 consoles zijn hetzelfde.

Niet elke ps4 console is precies hetzelfde. De serie 1 zoals de eerste ps4 model schroef je open. Net als de slim van Sony Playstation. Het makkelijkste is het bij de playstation 4 pro. Hier haal je gemakkelijk de bovenkap los, en als deze los is zie je direct de ventilator zitten.

Playstation 4 proDit is de playstation 4 pro, velen zullen dit ongetwijfeld wel weten. Deze console is het makkelijkst om schoon te maken van stof

Video hoe een ps4 wordt schoongemaakt

Heb je vragen of wil je hulp met je playstation die veel lawaai maakt. Vragen over het schoonmaken of het uit elkaar halen van de kast van de playstation 4 met lawaai. Stuur ons dan een mail:

Mail ons

1 + 5 = ?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.