Gebruikte Playstation kopen waar moet je zoeken

Gebruikte playstation kopen Waar let je op als je via een tweedehands kanaal als marktplaats je gebruikte playstation wilt gaan kopen. In dit blog bericht geven we meer duidelijkheid over het kopen van een gebruikte playstation. Het kopen van gebruikte apparatuur blijft een risico het geeft geen zekerheid voor de levensduur van een console controller of ieder ander apparaat.

Logo van marktplaats

Gebruikte playstation kopen begint bij Marktplaats

Goed je bent eruit en wilt dus een gebruikte playstation gaan kopen op MP (Marktplaats). Je gaat druk op zoek en denkt er een te hebben gevonden. Nu geef je of een bod of je stuur de verkoper een berichtje met enkele vragen waaronder de vraagprijs of die niet iets naar beneden kan.

Nu begint het kies je ervoor om de verkoper te vertrouwen en de Ps4 te laten versturen. Of ga je erheen om de ps4 eens goed te bekijken te testen en dan mee te nemen voor de afgesproken bedrag. Als ik zou moeten kiezen kies is standaard voor de tweede optie. Puur omdat dit gewoon weg nooit fout kan gaan. Of de verkoper  moet niet aanwezig zijn. Of jou het verkeerde adres sturen etc etc.. Om daar maar even niet van uit te gaan.

Maar de grote vraag waar let je op bij het kopen van een gebruikte Playstation console. Als eerst kijk je naar de staat van de kast. Beschadigingen gebreken. Als dit er voor de rest mooi uit ziet kijk je naar de zegels. Ik hoor je denken zegels waar heb je het over. Goed achter op de kast van de playstation zitten zegels op de plekken waar je de kast zou kunnen open schroeven. Als dit nog niet is gebeurt zie je netjes zegeltjes zitten op de schroefjes. Zie je echt alleen schroefjes zitten dan weet je dat de kast van de Playstation open is geweest en dat er wellicht iets meer aan de hand zou kunnen zijn.

Een Playstation staat meestal op een plek daar waar jee scherm staat meestal een tv. Op deze plekken worden in sommige gevallen nooit echt stof vrij gemaakt. en buiten dat het trek op die plek giga veel stof aan. Dit zou een reden kunnen zijn dat de regels zin verbroken. De verkoper heeft hem een keer schoongemaakt van binnen en dus stof vrij gemaakt. Echter is het goed mogelijk dat er meer dan dat aan de hand is.

Gebruikte playstation kopen let ook hier op.

Oke je hebt de console goed bekeken maar er zijn nog enkele dingen waar je ook even goed naar moet kijken. De controller wat is de staat van dit ding nou eigenlijk. Zijn de knoppen nog oke en functioneren deze nog redelijk. Zijn de knoppen die juist versleten zijn of helemaal niet werken. Hoe is de verbinding (Draadloze verbinding) Met de console? Is dit nog goed.

Het werken van de playstation doe een game in de console en zie of dit goed en soepel gaat zoals het hoort te gaan. En test ook even om hem er weer uit te krijgen. Als dit niet werkt weet je dat je eigenlijk een beetje troep voor je hebt staan. Mits je houd van knutselen en je zelf wel handig bent om dit te vervangen dan ben je natuurlijk vrij om dit exemplaar te kopen.

Bekijk ook even de internet verbinding (Draadloze WIFI verbinding)

Om zeker te zijn dat je een goed werkende playstation console mee naar huis neemt. Test dan ook even de internet verbinding dit kun je soms eenvoudig doen door met je smartphone een hotspot aan te maken en te testen. Test dan ook gelijk even of de playstation geen online ban heeft. Want dan kun je namelijk alleen maar games spelen met een cd en niks downloaden of spelen via de online weg.

Wil je nou zeker zijn van goede prijs en kwaliteit koop dan je game console bij GamesXpert gebruikt met de service van nieuw. zie onze console shop hier

Gebruikte playstation kopen versturen of ophalen

Je kunt er ook voor kiezen om de playstation te versturen met postNL alleen ben je hier best wel even afhankelijk van de verkopende partij. Is deze te vertrouwen, we weten inmiddels dat er via marktplaats veel oplichters actief zijn. Je wilt hierdoor niet getroffen worden. Waar je als eerst op moet letten is de term die vaak wordt gebruikt.

Is het te mooi om waar te zijn laat het dan gaan. Bedragen die flink onder de regulieren prijs liggen zijn vaak oplichters.

Je moet een beetje aftasten welke prijzen er rond gaan op marktplaats. Als de meesten mensen rond de 200 euro vragen en er staat iemand met de zelfde aantallen voor 100 zoek dan uit of het wel te vertrouwen is. Het wil namelijk niet zeggen dat iemand niet te vertrouwen is.

Let op de volgende punten bij bij een te mooi om waar te zijn actie.

Hoelang is de gebruiker actief op marktplaats. is dit 1 dag of 12 jaar hier zit namelijk wel het verschil in. Gebruik van goede foto’s en teksten. En staat er eventueel een telefoon nummer bij de advertentie. Waarop je de verkoper kunt bereiken. Marktplaats heeft sins enige tijd dat een gebruiker die graag eerlijk wil handelen zijn telefoon, indentiteit, Rekeningnummer kunnen verifiëren. Wil je eerlijk zaken doen dan ben je vaak open en transparant.

Vele van de mensen die je proberen op te lichten hebben een account waar zo weinig mogelijk informatie op staat.

Heb je een console gevonden en ben je van plan om contact op te nemen met de verkoper. Let vooraf nog even op de prijs! Is de prijs te mooi om waar te zijn. Een voorbeeld: We hebben een playstation 4 pro met 2 controllers en games. De waarde van dit pakket ligt zo al op de 300 euro echter wat oplichter vaak doen is een te mooie prijs plaatsen, zodat je als persoon sneller geneigd bent om hem te kopen. De oplichters willen dan ook graag dat je het geld overmaakt en ophalen is vaak geen optie. Tevens ze beloven je altijd een track en trace code te sturen wat alle mensen doen natuurlijk. Alleen bij de oplichters krijg je er gewoon weg geen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *