Gebruikte Playstation kopen waar let je op en wat moet je laten!

Een gebruikte Playstation kopen waar moet je zoal op letten en wat moet je laten. Om nog lang plezier te hebben van een gebruikte ps4 moet je voor je zelf bepaalde vragen stellen welke eisen en kosten je graag uitgeeft voor een gebruikte exemplaar.

Goed je wilt een gebruikte Playstation kopen echter is het de vraag hoe en waar start je met de zoektocht? Om te starten begin je meestal op Marktplaats, de op dit moment meest bekende plek om een tweedehands product te vinden ga je naar Marktplaats. Een tweedehands playstation ga je hier ongetwijfeld vinden. Echter zit je met enkele zaken die hier aan hangen.

Je gaat de ps4 kopen van een persoon die je helemaal niet kent. Dus is het voor je zelf te bepalen ga je ernaartoe of ga je de ps4 laten versturen?

Gebruikte playstation kopen en deze laten verzenden?

Het verzenden via een verkoper (Particulier) op Marktplaats is puur afhankelijk van het vertrouwen van de persoon waar je zaken mee doet. Als je de persoon vertrouwd zal deze je zijn bankrekening nummer sturen en je kunt het afgesproken bedrag overmaken op zijn/haar rekening. Echter ben je hier puur afhankelijk van het vertrouwen. Nu bied Marktplaats een mooie dienst namelijk betalen met Ideal en het gelijk oversteken service.

Via betalen met IDeal ben je wellicht iets zekerder want via het betalen met ideal daar zit een bedrijf achter die de betalingen bemiddeld voor je en voor de verkoper. Echter is dit wel en nog steeds gewoon over maken van geld en afwachten. Dan heb je nog het direct oversteken service. Als je in het geval van kopen en de koper stuurt niks op dan geef je netjes aan dat je niets ontvangen hebt en je krijgt je geld weer terug.

Echter voor de verkopende partij is het vaak dubbel. Er zijn namelijk mensen die hier handige trucjes mee kunnen om als nog mensen op te lichten.

Goed de zoektocht naar een tweedehands playstation.

Je moet voordat je begint met je zoektocht wel enkele eigenschappen weten van de playstation 4. De ps4 bestaat op dit moment uit 3 verschillende types namelijk:

 • Playstation 4 eerste serie
 • Playstation 4 Slim
 • Playstation 4 Pro

Deze 3 types zijn verschillende en qua prijs zullen deze ook erg variëren. De Playstation 4 console de eerste serie zul je vinden voor ongeveer 200,- euro dit bedrag is redelijk voor een ps4 eerste serie. De playstation 4 slim zal ongetwijfeld rond de 200 en de 250 zitten. Dit is ook een beetje afhankelijk van hoeveel geheugen de ps4 heeft. Ze zijn er namelijk in 500GB en in een 1TB uitgegeven. Met de opslag van een ps4 is het ook een beetje afhankelijk wat voor gamer je nou eigenlijk bent. Dit behandelijk wij in een ander bericht.

Als je voor je zelf een beetje hebt kunnen bepalen wat voor ps4 je zou willen dan kun je gaan zoeken op marktplaats. Als je dan een aanbieder gevonden hebt. Kun je wellicht een afspraak maken om langs te komen.

Waar let je op bij een persoon op Marktplaats?

Als eerst uiteraard op de advertentie. Kijk goed naar de foto’s en kijk ook naar de tekst. Ziet dit er netjes uit en ontvankelijk dan lijk het oké te zijn. Kijk tevens ook even naar de persoon zijn account op Marktplaats.

Er zit best wel een verschil in hoe lang iemand actief is. is de persoon net 1 dag actief of al 13 jaar! Hier kan het verschil in zitten. Wil natuurlijk niet zeggen dat iemand die net 1 dag actief is niet te vertrouwen is. Maar over het algemeen met een ps4 voor een heel aantrekkelijke prijs en nog eens 1 dag actief. Is meestal gewoon weg NIET GOED!

De prijs is te mooi om waar te zijn!

Zoals ik hierboven al even aan halende. De prijs, let ook even goed op de vraagprijs van de advertentie. is het bijvoorbeeld een ps4 pro met veel games en accessoires erbij voor een aanzienlijk klein bedrag. Denk aan 150 euro dan kun je er zeker van zijn dat het oplichters zijn. Ook hier geld weer kijk dan even of er een telefoon nummer bij staat en of het mogelijk is om de playstation op te halen! Gebruikte playstation kopen via marktplaats is soms een risico.

Enkele punten waar je minimaal op moet letten bij de aanschaf van een tweedehands playstation op marktplaats.

 • Kijk naar de Foto’s
 • Lees de tekst ook goed door
 • Kijk hoelang de adverteerder al actief is op Marktplaats
 • neem de vraagprijs onder de loep. Is het te mooi om waar te zijn ga er dan ook maar vanuit
 • staat er een bereikbaar telefoon nummer bij de advertentie
 • heeft de adverteerder meerdere advertenties die redelijk zijn of ook te mooi om waar te zijn!
 • Heeft de verkoper zijn bank rekening laten checken
 • Heeft de verkoper zijn telefoonnummer laten checken

Dit zullen enkele punten zijn die je op weg helpen om een Playstation te kopen via Marktplaats. Alle punten wegen natuurlijk ook op aan het vertrouwen van de verkopende partij.

Waar let je op als je de gebruikte ps4 gaat ophalen!

Als je nou een afspraak heb gemaakt om de playstation op te halen bij de verkoper. Eenmaal bij die persoon is het natuurlijk een kwestie van geduld. Laat de verkoper de ps4 aansluiten en check de ps4 even of alles werkt. De controller het aannemen van de games door er een game in te doen. De HDMI aansluiting of alles werkt. Heb je gewoon mooi beeld en geluid dan werkt de HDMI aansluiting.

Check eventueel ook of vraag ernaar of de ps4 geen online ban heeft. Dat betekent dat de playstation is verbannen van het Playstation network!

Kijk tevens ook even in alle doosjes van de games. Gewoon voor de zekerheid dat ze er wel in zitten.

Als alles klopt betalen naar huis gaan en gamen maar!

Liever op save spelen met de aanschaf van een tweedehands PlayStation?

Bij GamestoreXL.nl kun je ook terecht om een tweedehands playstation te kopen. Met de service van nieuw. standaard 3 maanden garantie op een gebruikte playstation.

Ga naar onze webshop GamestoreXL.nl daar vind je een grote voorraad aan gebruikte ps4 console games controllers en accessoires

Playstation 4

Playstation 4 slim
Playstation 4 pro